ing. Ed. F.P.A. Smulders

Sturend op hoofdlijnen, oog voor detail

 • Eerlijk, gevoelsmens, teambuilder
 • Organisator, initiatiefrijk
 • Kritisch, analyserend, helikopterview
 • Verbanden leggend, structurerend
 • Strevend naar praktische oplossingen

 

Ervaring InterProAdvies

Interim en projectmanagement

Ruim 10 jaar ervaring als interim- en projectmanager bij verschillende organisaties en in diverse projecten.

Specifiek springen daar de volgende activiteiten uit:

 • Inhoudelijke bijdrage aan de MER-studie A4 (Delft-Schiedam)
 • Projectmanager van het Westlandse 4B-concept in de glastuinbouw
 • Technisch manager nieuw duurzaam energetisch concept voor Mijnwater B.V. te Heerlen

Management commercieel adviesbedrijf

5 jaar ervaring in het aansturen van een commercieel adviesbedrijf op het gebied van (her)gebruik van (afval)water, Legionella-preventie en bluswatervoorzieningen.

  Management commercieel adviesbedrijf

  5 jaar ervaring in het aansturen van een commercieel adviesbedrijf op het gebied van (her)gebruik van (afval)water, Legionella-preventie en bluswatervoorzieningen.

   Docent installatietechniek

   10 jaar ervaring in het overdragen van kennis door het part-time doceren aan groepen HBO+ en WO-technici in de installatietechniek.

   Uitvoering civiele techniek

   5 jaar ervaring in de aannemerij civiele techniek. Naast vele kleinere projecten waren de meest aansprekende activiteiten in deze periode: de doortrekking van de traverse door Helmond, de volledige reconstructie van riolering en straatwerk van de binnenstad van de gemeente Helmond en de reconstructie van de wegenstructuur van het buitengebied in de gemeente Deurne.

   Assetmanager

   Op landelijke alsook internationale schaal actief op het gebied van asset-management: het beheren van bedrijfsmiddelen tegen de laagste kosten gedurende de levensduur van de asset.

   Financiële ervaring

   Financiële ervaring werd met name opgedaan in de praktijk ten gevolge van de financiële verantwoordelijkheid die bij alle werkzaamheden werd gedragen. Deze financiële kennis wordt ondersteund door een post-HBO-opleiding Finance for non Financials.

   Management drinkwatertechniek

   27 jaar ervaring in de (drink)watersector, waarvan 15 jaar managementervaring als afdelingshoofd en MT-lid van een middelgroot waterleidingbedrijf. De verantwoordelijkheden behelsden het traject vanaf ontwerp en voorbereiding van projecten, via de inkoop van materialen en diensten, de projectrealisatie tot en met de administratieve en financiële verantwoording en digitale registratie.

   Persoonlijk contact als basis voor een gegarandeerd eindresultaat.

   Als meest aansprekende projecten kunnen worden genoemd: voorbereiding en uitvoering van diverse grote transportleidingen en uitbreidingsplannen; initiator en vormgever van gecombineerde uitvoering van werkzaamheden; initiator en vormgever van procedure inzake veiligheidsaarding; implementatie van verschillende automatiseringssystemen; implementatie van Kwaliteits-, ARBO- en MILIEU zorgsystemen; opzetten van een financieel managementsysteem.

   Curriculum Vitae

   Op verzoek zal u een uitgebreide CV worden toegezonden.